fbpx

Holya szemüveglencsék prémium felületkezeléssel 30% kedvezménnyel!
2021 július 1 és augusztus 15 között.
Részletekért kattintson az Akcióink fülre keresse fe Facebook oldalunkat vagy hívjon a 06 20 982 1142- es telefonszámon.

Szemüveg csomagajánlat

Első szemüvegem csomag Önnek is


Romlott a látása? Hunyorog? Fáj a feje? Nem látja az olvasnivalót? Szeretne újra jól látni, mint régen? Újra teljes életet élhet, ha szemüveget csináltat!Prémium multifokális szemüveg ajánlatunk

40 éves kor körül látásunk romlani kezd. Először az olvasás lesz fárasztóbb, érezzük, hogy „rövid lesz a kezünk”, majd távolra is szemüveget kell viselni. Aki aktív életet él, nem engedheti meg magának,

hogy folyamatosan cserélgesse szemüvegét, arra figyeljen, hogy mindkettőt magával vigye. Ahhoz, hogy teljes életet élhessen egész nap ugyanazt a szemüveget kell viselnie, amivel tökéletesen lát és szemüvege öltözteti.

Szemüveg ajánlatunk nyugdíjasoknak


Nem lát jól régi szemüvegével? Szeretné a látásvizsgálatot és szemüveg megrendelését egy helyen csináltatni? Nyugdíjas csomagunk Önnek szól!
Jelentkezzen a díjmentes látásvizsgálatra!

Jöjjön el az üzletünkbe

Cím: 2013 Pomáz
József Attila utca 17

Gond van a látásával? Jöjjön el és megoldjuk!

Jelentkezzen be telefonon, hogy a diplomás optometrista kolléganő megvizsgálhassa a látását, majd közvetlenül a szemvizsgálat után a minden igényt kielégítő szemüvegkeret választékunkból kiválaszthassa az önnek legjobban megfelelő szemüveget.

 Napszemüveg kínálatunkban meg fogja találni az Önnek legjobban álló, és a szemének a legnagyobb biztonságot nyújtó napszemüveget. Ha Ön korrekcióra szorul akár dioptriás lencsével is rendelheti a napszemüvegét. 

Az ártalmas UV sugárzás már gyermekkorban is visszafordíthatatlan látásromlást eredményez! Védje gyermeke szemét is a nap káros sugárzása elől, válasszon 400-as UV védelemmel ellátott kiváló minőségű gyermek napszemüveget. Szemüvege tisztaságát és épségét őrizze meg a hozzá választott szemüvegtok és mikroszálas törlőkendő segítségével.

TV2 Tények interjú a kontaktlencse viselés veszélyeiről! (kattintson a képre az interjúért)

Gyakran ismételt kérdések

Erre a kérdésre így nem lehet válaszolni. Olyan, mintha azt kérdezné egy ingatlanostól, hogy mennyibe kerül egy lakás. Ahogy lakásokból, ugyanúgy szemüvegből is rengeteg féle van. Az árát is sok dolog befolyásolja. A keret választás, milyen lencsére van szüksége, szeretne bele. A lencse dioptriáján felül a minősége is befolyásolja az árat. Például a felületkezelés (erről szóló cikkemért kattintson ide), az, hogy fényresötétedő-e vagy sem, az, hogy egyfókuszú (amit csak távolra vagy közelre tud használni) vagy multifokális (amit távolra és közelre is használhat). Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni a kérdésre, a dioptrián kívül a leendő viselő igényeit is meg kell ismernem. Egy szó, mint száz, erre a kérdésre nem tudok pontos választ adni, csak egy körülbelüli árat.

Műanyag mindenképpen. A műanyag lencse súlya könnyebb, mint az üvegé, nehezebben törik, a modern felületkezelések műanyag lencsére vannak kifejlesztve, emiatt csak arra kérhetők. Egyetlen kompromisszum a műanyag lencsét illetően az, hogy karcolódhat. De ez felületkeményítéssel és körültekintő kezeléssel elkerülhető. Erről szóló blog bejegyzésemért kattintson ide.

Ez Önön múlik kedves szemüveg viselő. Szemüvegkerete tartós viselet lesz, ha betart egy-két egyszerű „szabályt”. Például, hogy kemény szemüvegtokban tárolja, amikor nem viseli, mindig két kézzel veszi le és teszi fel. Ezekről a tudni valókról írásos tájékoztatót adunk mindenkinek, aki nálunk csináltatja a szemüvegét.

Mindenképpen évente, hacsak nincs valamilyen szembetegsége és az orvos nem mond mást. Azért évente, mert így megtudja, hogy szüksége van-e szemüvegre vagy a megfelelő erősségűt viseli-e és több kezdődő betegség (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség) gyanúja is kiderül a vizsgálat során. Így a vizsgálatot végző személy szakorvoshoz irányíthatja páciensét. Ha azért megy szemvizsgálatra, hogy szemüveget írasson fel magának, akkor nyugodt szívvel menjen be egy Önnek szimpatikus optikába és végeztesse el a látásvizsgálatot egy optometristával (diplomás szemvizsgáló). Ha viszont valamilyen szembetegsége van, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert ők rendelkeznek a gyógyításhoz szükséges szakképesítéssel és eszközökkel.

Nem, nem elég! Ezeknek a pár száz forintos előre gyártott szemüvegeknek az volt a célja, hogy egy olcsó, könnyen pótolható darab legyen táskánk alján abban az esetben, hogy ha otthon hagytuk szemüvegünket vagy ha éppen „két szemüveg között vagyunk”, mert eltört a régi és az új még nem készült el. Hosszú távú viselésre semmiképpen nem alkalmasakKattintson ide és megtudja miért. szakképesítéssel és eszközökkel.

Vékonyított lencsét magasabb dioptria (3 felett) esetén szoktam javasolni vásárlóimnak. Ezzel a laposabb és súlyra könnyebb kivitelű lencsénél elkerülhető az, hogy lencséje nagyítja (plusszos dioptria esetén) vagy kicsinyítse (mínuszos dioptria esetén) a szemét és a lencse szélén lévő zavaró torzító hatások is kiküszöbölhetők. Bővebben itt olvashat a vékonyított lencsék előnyeiről

Ha alkalmas a kontaktlencse viselésre, azaz elmúlt 14 éves, szemorvos vagy egy optometrista alkalmasnak találta rá, részt vett a betanításon és elsajátította a lencse kezelését, ápolását, akkor nyugodtan viselheti. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy minden kontaktlencse viselőnek szüksége van egy jó szemüvegre. Ugyanis nem lehet mindig a szemén a kontaktlencse, szemének pihenőre van szüksége és vannak olyan esetek, amikor nem lehet kontaktlencsét viselni (pl. allergiaszezonban az allergiásoknak vagy fertőző betegség esetén, vagy ha be van gyulladva a szeme).

Ne tegye! Lehet, hogy ezermester és sok mindent meg tud csinálni a ház körül, de szemüvegével ne kísérletezzen. Egy szemüveg „rendbe tételéhez” megfelelő szakértelemre és eszközökre van szükség. Nyugodtan vigye vissza szemüvegét oda, ahol csináltatta, örömmel elvégzik a szükséges javításokat rajta.

Erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni. Egy szemüveg átlagos kihordási ideje 2-3 év. Hangsúlyozom ez az átlagos. Ettől az idő intervallumtól el lehet térni pozitív és negatív irányban is. Ezt sok minden befolyásolja, pl. a szemüvegviselő kora, az esetleges szem betegségek. Találkoztam már olyan szemüvegessel, aki évente cserélte a szemüvegét, mert változott a dioptriája, a „régi” már nem volt jó neki. És volt olyan vásárlóm is, aki 5 év után csináltatott új szemüveget, mert tönkrement a régije, de a dioptria értéke nem változott.

Mindenképpen vigye vissza abba az optikába, ahol csináltatta! Több oka lehet annak, hogy új szemüvege „nem az igazi”. Lehet, hogy agynak egy kis időre van szüksége, hogy megszokja az új korrekciót. Előfordulhat, hogy egy kicsit állítani kell a szemüvegen. A multifokális lencséknél előfordul, hogy többször is vissza kell mennie a viselőnek új szemüvegével, mire sikerült úgy beállítani, hogy jól lásson vele. Ez nem az optikus vagy a viselő hibája, mivel három szemüveg vagy egyben, így a beállítása és megszokása is több időt vesz igénybe. Ezt a tényt el kell fogadnia annak, aki ilyen szemüveget csináltat magának. A legnagyobb gondosság mellett is előfordul, hogy egy egyfókuszú (távoli vagy közeli) szemüveggel is vissza kell mennie az üzletbe egy kis állításra. Bizony arra is volt példa már, hogy a szemüveg dioptriáját nem jól állapította meg a vizsgálatot végző személy. Ebben az esetben lencse cserére van szükség. Ennek anyagi vonzata nem a vásárlót, hanem az optikát terheli.

Ezekkel a kérdésekkel találkozom legtöbbször napi munkám során. Igyekeztem mindegyikre egyértelmű választ adni, nem szakzsargont használni. Van még kérdése, amit nem írtam le? Nyugodtan keressen akár telefonon (06 20 982 1142), akár e-mailben (info@pomazioptika.hu) vagy személyesen az üzletben, szívesen válaszolok rá. Ne féljen, nincs olyan, hogy buta kérdés. Ez az én szakterületem, szakmám, igyekszem mindenre válaszolni. Biztos vagyok benne, hogy Ön is tudna nekem meglepő és informatív választ adni a saját szakmájából.

Vásárlóink véleménye

„Közel 20 éve járok az üzletbe., mindig megelégedve távozom. Külön kitűnő a mindig gyors határidő, ami mindig pontos.”
Kovácsné Ági
„Köszönettel tartozom az itt dolgozóknak a vizsgálat és a szemüvegkészítés miatt. Mindig nagy türelemmel, kimagasló szakmai munkával járnak el.”
Bodnár Károlyné
„ Nagyon kedves, barátságos eladó. Igazán segítőkész, remek tanácsokkal látott el. Precíz munka jellemzi. Köszönöm kedves Ágenes a hasznos tanácsokat.”
Kiss Éva
„Régi ügyfél vagyok. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatással.”
Politzer György

Kapcsolat

Telefon
+36 20 982 1142
Cim
Cím: 2013 Pomáz József Attila utca 17
Email
pomoptik@gmail.com
info@pomazioptika.hu
Nyitvatartás
H-P: 9:00-17:00
Szo.: 9:00-12:00
Vasárnap: Zárva