Jó-e ha saját magad készíted a honlapod?
Több ingyenes weboldal készítő program, honlap elérhető már az interneten, amikkel egyszerűbb oldalak elkészítése könnyű feladat. Ezeket válaszd vagy egy profi szakemberre bízd a holnapkészítést?

Egy jó szakember biztos, hogy profi weboldalt készít neked, ami bevételt is hoz, viszont, ha most kezded a vállalkozásod és gyorsan, kevés pénzből szeretnéd elindítani, akkor jó lehet, ha saját magad készíted el. 

Mi ennek az előnye és a hátránya?
Az előnye, hogy olcsóbban vagy akár ingyen is elkészítheted a weboldalad, ami meghozhatja első ügyfeleidet, vásárlóidat. Ma már Youtube videókból alap szinten meglehet tanulni weboldalt készíteni. Ez az oldal lehet nem a legszebb lesz az iparágadban, de ha jól fogalmazol az oldaladon, akkor szerezhetsz pár ügyfelet. 

A hátránya, hogy egy ilyen weboldal, legtöbbször nem tud annyi ügyfelet hozni, hogy főállásban végezhesd a tevékenységedet és megélj a weboldalról, közösségi média oldalaidról jött ügyfelekből, és hitelesen nem tud eladni 1-2 év után.

Amelyik vállalkozásnak 1-2 év után nem telik arra, hogy egy profi oldalt készíttessen, akkor azt a vállalkozást nem mondhatjuk annyira sikeres vállalkozásnak, és aki tapasztaltabb vállalkozótól szeretne vásárolni, azok nézni fogják a honlap kinézetét is. 

A márkaépítéshez, nagyobb ügyfélkör kialakításához (online), a szolgáltatás fejlesztéséhez és a drágább szolgáltatás eladásához már szükséged lesz egy profibb, szebb és jobban megírt marketing orientált weboldal. 


Nézd meg az iparágadban a legjobb, legdrágább szolgáltatók honlapját!
Egy nagyon szép, áttekinthető és marketing szövegekkel teletűzdelt weboldallal fogsz találkozni.


Ahhoz, hogy az új látogatóid, akik még nem ismernek, elhiggyék, hogy közel olyan jó vagy méginkább ugyanolyan jó, mint a legjobbak a szakmában, akkor neked is hasonlóan jó weboldalra, arculatra és designra van szükséged. 

Vállalkozás indításkor valószínűleg olcsóbban adod a szolgáltatásod, mint a nagyok – ezzel új ügyfeleket is képes vagy szerezni. Általában, akik az olcsót keresik, azoknak kevésbé fontos a weboldal kinézete. 


Ha beindult a vállalkozásod és szeretnél egy kicsit emelni az áraidon,
 akkor a színvonaladon, weboldal stílusán és kinézetén is emelned kell. Akik a jobb minőségű szolgáltatást keresik, azok a hasonló árkategóriájú versenytársaid honlapját is megnézik, és ha szebb, stílusosabb oldalt látnak a konkurensednél, akkor sokan ott vásárolnak, mert a cég profibbnak tűnik. Kizárólag a honlapja alapján!


“Tudtad, hogy egy 2020-as felmérés alapján Magyarországon a weboldal látogatók 65%-a kinézet alapján dönt, hogy vásárol-e az adott üzletből?”


Nézz meg például egy bizsu ékszerbolt és egy Swarovski ékszerbolt kirakatát!
Látványra melyik a szebb? Minden bizonnyal a Swarovski-é, mert figyeltek a kirakat design kialakítására. A kis ékszerbolt hiába kezd el jobb minőségű ékszereket árulni, ha a kirakat elrendezésén és kialakításán nem változtat. Online fejlesztéshez egy szebb designt kell kialakítanod a honlapodon, valamint a Facebook-, az Instagram poszt és a hirdetésed képein is, ha már az a cél, hogy nagyobb cégeket, komolyabb ügyfeleket szerezz. 

Általában egy komolyabb ügyfél akik szebb weboldalakról vásárolnak, azok kevésbé problémás ügyfelek lesznek. Hatékonyabb velük a közös munka rövidebb, hosszú távon is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ha ezek az ügyfelek elégedettek a munkáddal, és könnyebben, több, jó/jobb ajánlások születnek és elképzelhető, hogy hamarosan ügyfeled baráti köréből érkeznek a következő megrendelések.


Egy weboldal nem kiadás, hanem befektetés! 
Egy szebb, jobban megírt weboldal meggyőzőbb, több ügyfelet hoz és a bevételed növekedéséhez is hozzájárul.

Természetesen kezdheted azzal is, hogy az első oldaladat egy szakemberrel készítteted el. Ebben az esetben könnyebben indulhatsz drágább árakkal, mert a honlapod tükrözi a minőséget és gyorsabban hozza az ügyfeleket, mint egy kevésbé látványos oldal. 


“Egy ilyen befektetés hamar megtérül, és nem kell feleslegesen olyan dologról tanulnod, ami nem feltétlenül érdekel, mert nem kapcsolódik a szakmádhoz.”


Ha weboldal készítőt választasz, akkor javaslom, hogy nézd meg a főoldalát és a többi aloldalait alaposan. Ellenőrizd mennyire részletesen, mit árul el a munkásságáról. Leírja-e az oldalán, hogy hogyan dolgozik az ügyfeleivel, és, hogy milyenek a referencia munkái? Nézz meg minél több szakembert, és a munkássága legyen a meghatározó, ne pedig az ár.


Én akkor javaslom saját magad készíteni a weboldalad, ha
 még csak most indítod a vállalkozásod, és nincs 150-400 ezer forintod egy profi weboldalra, és megelégszel azzal, hogy az első 2-3 éved másodállásban végezd a vállalkozásod.

Ha mindezek után elég meggyőzőnek találtál, akkor remélem hamarosan az ügyfeleim között köszönthetlek. Kérj tőlem árajánlatot és elkészítek neked egy vevőszerző, minőségi weboldalt!

 

További hasonló blog cikkek!