A weboldaladnak a célja, hogy felkeltse a látogatód kíváncsiságát, ezután megtartsa a figyelmét, megtalálja az ő panaszára kínált terméked vagy szolgáltatásod, bizalmat szavazzon neked és vásároljon.

A figyelem felkeltését, a kíváncsiság felkeltését könnyíti meg a design. 

 

 1. A design tükrözi a vállalkozásod színvonalát!
Ha egy oldal ronda, igénytelen, csicsás, akkor Az ismeretlen látogatóid gagyi, gyenge minőségű,  ízléstelen, átlagos vagy átlagon alulinak fogják hinni a terméked, szolgáltatásod mert a weboldalad stílusa ezt a látszatot mutatja.. 

Viszont ha szép, átgondolt, letisztult, stílusos a honlapod akkor a látogatók minőségi, prémium, egyedi, különlegesnek fogják gondolni a vállalkozásod.  

 
2. A weboldalon az első benyomást a megjelenés (design) képezi!
A weboldalon az első benyomást a megjelenés (design) képezi. Egy vonzó weboldal sokkal valószínűbb, hogy vásárlásra, időpontfoglalásra, asztalfoglalásra ösztönözi a látogatót. 
 
Első lépésben legyen szép, esztétikus. Ez a honlap fogja képviselni a vállalkozását. A látogatók a weblap stílusával fogják azonosítani a céged. 
Ha egy oldal ronda, igénytelen, csicsás, akkor minket is annak fognak tartani, viszont ha szép, átgondolt, letisztult, akkor a látogatók ezt fogják a vállalkozásunkról gondolni. 
 
A weboldal kinézete érzelmekre hat színekkel, képekkel, elrendezésekkel. 
A hatásos webdesign Azt a benyomást váltja ki a célcsoportból, amely segíti weboldalunk céljának elérését. 
 
A jó design vonzza a látogató tekintetét, felkelti az érdeklődését. Utána pedig megkönnyíti és egyszerűbbé teszi az üzenet megértését. És nem vonja el a figyelmet a tartalomról. 
 
 
3. Pozicionál Megkülönböztet a konkurenciától!
Az egyik legfontosabb, hogy a konkurenciától megkülönböztessük magunkat megmutassuk az értékeinket. Egy szebb design. Iparágtól eltérő színvilág, egyedi grafikák a weboldaladon,  ezekről képek a közösségi média oldalaidon összehasonlíthatatlanná tesznek a konkurensekkel szemben.
Már egy egyedi színvilág tudja a vállalkozásod pozicionálni az iparágadtól eltérő színekkel. 


 
4. Könnyebben megjegyezhető leszel!
Ha valami eltérő, szokatlan, feltűnően szép akkor annak az emléke tovább megmarad az elménkben. Dobd fel az oldalad egyedi grafikákkal, formákkal, egyedi háttérképekkel, és szokatlan fotót.
 
Legyen valami olyat eleme a weboldaladnak amitől megjegyezhető leszel. Ezzel nem azt mondom, hogy zsúfold tele a weboldalad minden csicsás elemmel mert azzal pont az ellenkezőjét váltod ki.  A jó design az amiből, már nem tudsz mit elvenni.
 
 
5. Exlusive hatást kelt!
Egy szép csomagoláshoz első látásra magas minőséget társítunk és fordítva csúnya csomagoláshoz gyenge minőséget társítunk , mert minden luxus terméknek, a design-je szép és a minőségük kifogástalan. megbízhatóbb hatást kelt.

Egy szép design mindig könnyebben eladja a szolgáltatást, terméket. Egy szebb csomagolás a konkurenseidhez képest feljebb pozicionál.

 

6. A terméked, szolgáltatásod magasabb árakon adhatod!
Minden iparágban a drágább és a legdrágább termékeknek a design-je kifogástalanul szép, hogy a minőség mellett vizuálisan is bemutassák, hogy ez a legjobb. A te áraid is könnyedén megtudod emelni egy jó design-el 10-20-30% -al. 

Termék fejlesztés után ez a második legjobb stratégia, hogy emelni tudj az áraidon. 

 

Kiemelten fontos a design ha a googleben hirdetsz, mert a googleben böngészők nagy figyelmet fordítanak a designre, mert kevés információ alapján kell dönteniük, hogy kitől vásároljanak.

Ha látógatóid egy átlagos, vagy kevésbé szimpatikus honlap kinézetet lát nálad, akkor nem vagy egy sikeres vállalkozó a szemükben. Mert egy sikeres vállalkozónak a honlapja modern, szép.

Ha a konkurensednél gyengébb a design az oldaladon akkor a konkurensedet sikeresebbnek látom a weben és online inkább tőle vâsârolok ismeretlenül, mert szimpatikusabbnak tűnik.

Ugyanígy az offline eladásban is a szép, ami könnyebben elad. Egy szebb csomagolású terméket többen vásárolnak. 

Hostes lányoknak csak szép hölgyeket választanak pontosan ezért. Ha a konkurensed honlapja szebb, modernebb, és nem akarsz lemaradni a konkurenstől akkor neked is át kell alakítatnod a honlapod egy webdesignerrel.

További hasonló blog cikkek!