Az Instagram több, mint 1 milliárd felhasználóval rendelkezik világszerte, és ebből közel 2 millióan használják Magyarországról az alkalmazást.
Az Instagram eredetileg egy fotómegosztó alkalmazásként indult. A különlegessége az volt, hogy filtereket, azaz szűrőket tudtál rátenni a fotóidra, amelyek még esztétikusabbá varázsolták a képeidet. Így a kreativitásoddal, teljesen más értelmet tudsz varázsolni a képeidnek az Instagramon.

Lehet, hogy te is azt hallottad, hogy a tinik szórakozása az Instagramon képek megosztása, de ez már több éve nem így van.

 

Az Instagramon a fiatalok mellett már az idősebb 30-40-50-es korosztály is egyre nagyobb létszámmal van jelen, így már nem mondhatjuk, hogy csak a fiatalok közössége már.
Egy növekvő platformról beszélünk, rengeteg lehetőséggel, mely a közeljövőben még nagyobb szerepet fog kapni a marketingben.

De lássuk, mire is jó neked vállalkozóként az Instagram.

Az Instagram is úgy mint a Facebook közösségépítő felület, Ahol követőket a célközönségedet gyűjtheted akiknek itt kínálod a terméked/ szolgáltatásod.
Itt az Instagramon igazán számít, hogy milyen szépek, vagy kreatívak a fotóid, képeid, mert itt kvázi versenyeznek a fotóid a többi konkurensek fotóival a lájkokért, figyelemért. A képeid, legyenek feltünőek, figyelem felkeltőek. A fotók mellé írható szöveg hosszúsága korlátozottabb mint a Facebookon, így a fokuszt az Instagramon a képek és a videók kapják.

 

Az Instagramon a vállalkozásod emberi oldalát tudod a legjobban bemutatni

Itt nem ajánlatokkal kell bombáznod a nézőid, hanem inkább a kulisszákat kell bemutatnod, hogy milyen a munka a szerkesztőségben, hogy használja egy konkrét vásárlód a terméked, milyen az együttműködés veled a szolgáltatásoddal. Fotókkal és rövid videókkal kell bemutatnod a vállalkozásod emberi oldalát. nagyon fontos, hogy kötődjön hozzád a közönséged és ebben nagyon jó ez a csatorna.

 

Használj hashtageket

Amennyiben a saját márkádat, esetleg önmárkádat szeretnéd rajta népszerűvé tenni, a legjobb organikus módszer a hashtagek használata.
Sokan csak a hangulatukat fejezik ki vele – ez pedig hiba.
A hashtag-ek rengeteg ember szeme elé tudják eljuttatni a tartalmadat, de csak akkor, ha ügyesen csinálod. Ne bonyolítsd túl, a rövidebb, könnyen megjegyezhető hashtag-ek hamarabb ragadják meg mások figyelmét. Keress rá a népszerű hashtagekre és használd azokat is. Ennek célja, hogy bekerülj a legkedveltebb posztok közé. Így fogsz tudni eljutni új felhasználókhoz. Ne használd hónapokig ugyanazokat a hashtageket mert azt spam-nek tekinti az instagram.

 

Legyél rendszeres

Ahhoz, hogy tudják, hogy jelen vagy, rendszeresen kell tartalmat alkotnod. javasolt a heti 2-4 posztolás.Nézd meg, hogy képeket vagy videókat szeretnek jobban a követőid, mit lájkolnak a legtöbben? Kezdj el több hasonló képet csinálni és próbáld meg tesztelni mi működik nálad igazán.
.

Beszélgess a követőiddel

A posztod végén tegyél fel kérdéseket. Mi erről a véleményed? Mik a tapasztalataid? Hasonló történt-e veled? A posztjaidnál a kommentelőkkel folytasd a beszélgetést privát üzenetben. A lájkolókkal pedig folytasd a poszttal kapcsolatban a beszélgetést.

 

Összefoglalás

Az Instagram megjelenésednek is a lényege, hogy az emberek figyelmét keltsd fel, hogy te is a piacon vagy, vagyis találd meg a célközönséged és építs ki velük mély bizalmat.
Mutasd meg az Instagramon, hogy hogyan dolgoztok, milyen veletek a munka, mutasd be az elégedett vásárlókat, A szakmákról tippeket, trükköket mutass be amik érdekesek, szórakoztatók. A közösségi média böngészők leginkább szórakoztató, tanulságos, érdekes képeket, videókat, történeteket néznek. Ezért mindig nézd meg a posztjaid, hogy ez a háromba beleillik-e? És egy kis kreativitással még a szolgáltatásod is tudod szórakoztatóan eladni, csak figyelj arra, hogy ne billenjen át a szórakoztató vicces mérleg nyelvéről a nevetséges, idétlen posztba. Ha nem tudod, hogyan csináld akkor maradj a hagyományosnál, csak azt ajánlom, hogy 5-6 szórakoztató, tanulságos, érdekes poszt után értékesíts, mert tudod nem ezt keresik a közösségi média felhasználói.

További hasonló blog cikkek